flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок пересування маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю в приміщенні Петрівського районного суду Кіровоградської області

16 листопада 2018, 10:47

При вході в приміщення суду обладнана кнопка виклику, розташована на прийнятній висоті для осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, інших маломобільних груп населення (у т.ч. для осіб з інвалідністю) для виклику працівника апарату суду - відповідальної особи за забезпечення прав осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, які потребують додаткової допомоги, та інших маломобільних груп населення під час звернення до суду.

 

Відповідальна особа зустрічає і супроводжує маломобільного громадянина або особу з інвалідністю, а в разі настання надзвичайної ситуації відповідає за евакуацію маломобільних громадян і осіб з інвалідністю з приміщення суду.

 

У першочерговому порядку відповідальною особою уточнюються, якої допомоги потребує маломобільний громадянин або особа з інвалідністю, мета відвідування суду, необхідність супроводу.

 

У разі участі маломобільних громадян і осіб з інвалідністю в судовому засіданні відповідальна особа доповідає головуючому у справі про участь в судовому засіданні даної категорії населення.

 

У разі подання заяви або скарги до суду, відповідальна особа (за необхідності) супроводжує до канцелярії суду і знайомить маломобільного громадянина або особу з інвалідністю з працівником апарату суду, відповідальним за приймання вхідної кореспонденції суду, особисто, представивши прізвище, ім'я та по батькові один одному.

 

Маломобільні громадяни та особи з інвалідністю користуються пріоритетним правом при подачі документів до канцелярії суду.

 

З метою реалізації права на судовий захист при відвідуванні маломобільних громадян і осіб з інвалідністю в суді відповідальна особа роз'яснює правила внутрішнього та службового розпорядку суду та години прийому громадян і розповідає про особливості будівлі суду:

- кількість поверхів; поручнів, інших пристосувань і пристроїв для осіб з інвалідністю стосовно його функціональним обмеженням; розташування санітарних кімнат, можливі перешкоди на шляху і т.д.;

- структуру суду, в якому кабінеті і до кого звернутися з питань, які можуть виникнути.

 

Після закінчення судового засідання, або прийому відповідальна особа супроводжує маломобільних громадян і осіб з інвалідністю до виходу з суду.

 

При необхідності маломобільні громадяни та особи з інвалідністю можуть заздалегідь погодити з відповідальною особою за телефонами необхідний обсяг допомоги при організації доступу в приміщення суду із зазначенням дати і часу прибуття, або направивши на електронну пошту відповідний запит.

 

В Петрівському районному суді Кіровоградської області відповідальними особами в спілкуванні з людьми з особливими потребами визначено слідуючих працівників:

заступника керівника апарату суду Діброву Наталію Іванівну, засоби зв’язку (0237)9-64-48;

головного спеціаліста з інформаційних технологій Кебаль Костянтина Павловича, засоби зв’язку (0237)9-64-48.

 

Корисна інформація стосовно маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю розташована на веб-сторінці Петрівського районного суду Кіровоградської області за посиланням https://pt.kr.court.gov.ua/sud1120/gromadyanam/inf_inv/ в розділі «Громадянам».