Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел
Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46
Щодо перевірки суб’єктів господарювання сфери ресторанного господарства
Фахівцями Управління державного нагляду та контролю Держпідприємництва було виявлено, що уніфіковані форми актів контролюючого органу затверджено не за всіма напрямами держнагляду.
Так, відсутні напрями, що дозволяють виходити Держсанепідслужбі на перевірку суб’єктів господарювання сфери ресторанного господарства, а також іншого навчального закладу, відмінного від дошкільного, повідомили виданню «Закон і Бізнес» у Департаменті Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.
У Держпідприємництві звернули увагу, якщо не затверджені критерії розподілу підприємців за ступенями ризику їх діяльності, періодичність перевірок та перелік питань для їх здійснення, то вони вважаються суб’єктами господарювання з незначним ступенем ризику та підлягають перевіркам не частіше одного разу на п’ять років (Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»). Про свій висновок вони поінформували Кабінет Міністрів України.
Орган контролю відповідно до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» затвердив уніфіковані форми актів контролю, зокрема, у сфері питної води та питного водопостачання населення; на промислових підприємствах; в дошкільному навчальному закладі; у лікувально-профілактичних закладах; на радіотехнічному об’єкті (РТО).